Etenstijd

Na het lezen van dit boek weet je meer over voeding dan je ouders

  • Auteur: Houweling Bas, Kleefstra Nanno, Berk Kirsten
  • ISBN: 9789082491418
  • Verschenen: 28-04-2016
  • Leverbaar: Direct
  • Levertijd (NL): Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
  • Druk: 1e druk
  • Productvorm: Harde kaft
  • Taal: Nederlands
  • Uitgever: Uitgeverij Langerhans
€ 19,99

Omschrijving

Met gezond oud worden moet je jong beginnen. Maar ja, hoe doe je dat?

Bijna alle kinderen houden van patat en appelmoes. Bijna alle kinderen houden van koek, snoep en limonade. Ook weten bijna alle kinderen dat het niet gezond is om alleen maar zulke dingen te eten en te drinken. Maar waarom dan?

In dit boek over voeding leggen twee dokters en een diëtist, op een leuke en heldere manier uit wat gezond en ongezond is. Waar eten en drinken uit bestaat. Hoe het komt dat mensen dik worden. Hoe het komt dat sommige mensen te weinig voedingsstoffen binnen krijgen. Hoe het komt dat mensen soms ziek worden doordat ze niet goed eten. En.....wat je er zelf aan kunt doen om gezond te blijven!

Een boek voor kinderen vanaf een jaar of 10, voor ouders, opa's en oma's, voor juffen en meesters en voor iedereen die geïnteresseerd is voeding.

100% van de boekopbrengsten gaan naar wetenschappelijk onderzoek, echt waar.

BasEnNanno.nl
Recensie door Dr. Koen Joosten, kinderarts-intensivist ErasmusMC-Sophia Kinderziekenhuis

Ik heb het boek met plezier gelezen en het is een uitermate informatief boek over de basis van veel voedingsmiddelen. Het heeft een aantal overzichtelijke hoofdstukken waarin de onderwerpen luchtig worden beschreven en van commentaar worden voorzien van de 3 auteurs. Verspreid in het boek zijn er opdrachten voor kinderen om op een educatieve manier om te gaan met inhoud. Het boek lijkt vooral geschikt voor de kinderen van groep 6, 7 en 8 en zou vooral op scholen gebruikt kunnen gaan worden. Het is van groot belang dat er meer aandacht gaat komen voor onderwijs over voeding en daarvoor is dit boek heel geschikt. De bijbehorende website is goed toegankelijk en nodigt uit om een bijdrage aan te leveren. De inhoud van het boek is afgestemd met de laatste inzichten van de nieuwe schijf van vijf, wat een pre is voor dit boek omdat het daardoor up to date is.